sungomba-kapszulak
bio-tanusitvany

Süngomba kapszula – 60 darab

A Novaforma Süngomba kapszula kizárólag bio (organikus) termesztésű, Finnországból származó gyógygombát tartalmaz. A gyógygombák többszintes kivonási eljáráson mennek keresztül, hogy minél nagyobb mennyiségben tartalmazzák az emberi szervezet számára hasznos bioaktív vegyületeket.
A süngomba kapszula béta 1(3)-1(6) glükán hatóanyag tartalom > 21%

Bio gyógygomba

Laboratórium által ellenőrzött

Tiszta kivonat – 100% gyógygomba

Magas minőség

Novaforma Süngomba kivonat – 60 kapszula

Tiszta kivonat

Süngomba kapszula termékünk nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, hozzáadott összetevőt vagy tartósítószert, csak 100% gyógygombát. GMO, vegán és gluténmentesek.

Összetétel

1 kapszula tartalmaz500 mg süngomba kivonatot (Hericium erinaceus), ebből 105 mg béta-glükán.

Süngomba kapszula használata

A süngomba kivonat használata a következő:

  • Fennálló problémák esetén naponta 2×1 kapszula ajánlott, azaz napi 1000 mg bevitele ajánlott.
  • Megelőzés céljából (preventív) naponta 1 kapszula ajánlott.

Minimum 2-3 hónapos kúra javasolt, amely után 1 hónap szünetet érdemes tartani.

Termék szedése: Étkezés előtt vagy közben bő folyadékkal lenyelni. Minimum 2-3 hónapos kúra javasolt, amely után 1 hónap szünetet érdemes tartani.

Bio gyógygomba

Kizárólag Finnországból származó, minősített bio gyógygombákat válogatunk ki kivonatainkhoz, hogy garantáljuk termékeink kiváló minőségét és hatékonyságát. Az általunk felhasznált gombák az európai és az amerikai (USDA) biominősítés szigorú követelményeinek megfelelnek, ami azt jelenti, hogy a termesztésükkor nem használnak szintetikus vegyszereket vagy műtrágyát, és az ökológiai szempontok szigorú betartásával termesztik őket. Mivel a kivonatokhoz felhasznált gyógygombák a legjobb minőségűek ezáltal biztosítjuk ügyfeleinket, hogy termékeink tiszta és hatékony megoldásokat nyújtanak az egészségük támogatására.

Minőség

A süngomba kapszula kiváló minőségét független laboratóriumok által végzett vizsgálatok támasztják alá. Magyarországon egyedülálló módon rendelkezünk laboratórium által hitelesített béta-glükán hatóanyag vizsgálattal, amely garantálja a gombákban található legfontosabb poliszacharid pontos mennyiségét és minőségét.

Ultrahangos extrakció

Az ultrahangos (UAE) kivonási eljárás különlegessége abban rejlik, hogy a gomba sejtfalait az ultrahang megbontja és ennek köszönhetően lerövidül az extrakciós idő, miközben a vegyületek kinyerésének hatékonysága növekszik. Ezenkívül ezzel a módszerrel megakadályozható a hőérzékeny vegyületek lebomlása.

BIO Süngomba kapszula – 60 darab

Original price was: 11750 Ft.Current price is: 9450 Ft.

sungomba-kivonat

Az alábbiakban feltüntetett hatásokat nemzetközileg elvégzett in vivo és in vitro kísérleteket követően tették közzé. Ezekben a tanulmányokban különböző fajta (vizes, alkoholos, egyéb oldószeres), rendkívül tiszta és magas hatóanyag-tartalmú kivonatokat használtak. A kísérletekben elért eredmények alapos bizonyításához további vizsgálatokra van szükség.

Süngomba hatása

Az agyserkentő és memória-javító hatások

Az ősi kínai buddhista szerzetesek hagyományosan fogyasztottak süngomba teát, ezáltal javították a koncentrációt hosszú meditációk során, és növelték kognitív teljesítményüket. Számos kutatás kimutatta, hogy a közönséges süngomba rendelkezik neuroprotektív, neuroregeneratív és agyfunkciót fokozó tulajdonságokkal. Ezek a hatások a gombában található terpenoidoknak, erinacinnek és hericenonnak köszönhetők, amelyek könnyen átjutnak a vér-agy gáton. A süngomba kivonat rendszeres használata számos klinikai vizsgálatban javította a kognitív funkciókat, megelőzte a kognitív hanyatlást, és támogatta a rövid távú emlékezőképességet.

Az oxidatív stressz és a neurológiai betegségek

Az oxidatív stressz szorosan összefügg a neurodegeneratív betegségekkel, mint például a Parkinson- és Alzheimer-kór. Ennek hátterében olyan molekuláris mechanizmusok állnak, mint a reaktív oxigénfajták (ROS) és a reaktív nitrogénfajták (RNS) felhalmozódása a szervezetben, ami lipid-, fehérje- és organellum-károsodáshoz, mitokondriális membrán összeomláshoz és apoptózishoz vezet. A közönséges süngomba terápiás hatásait jelenleg széles körben vizsgálják a neurológiai betegségek terén.

Az antidepresszáns hatások

A depresszió gyakori neurológiai zavar, amely embereket érinthet életkortól függetlenül. Tünetei közé tartozik a mindennapi tevékenységek iránti érdeklődés hiánya, fáradtság, alvászavarok, túlevés vagy étvágycsökkenés, tartós rosszkedv és nyugtalanság. A kutatások szerint a depresszió hátterében a monoamin neurotranszmitterek (noradrenalin, szerotonin, dopamin hormonok) hiánya áll. A süngomba antidepresszáns hatást fejt ki azáltal, hogy javítja a neurogenezist és csökkenti az ideggyulladást a BDNF-TrkB-CREB jelátviteli útvonal aktiválásával.

A gyulladáscsökkentő hatás és az emésztőrendszer védelme

A Hericium erinaceus gombában található poliszacharidok és triterpének képesek csökkenteni a gyulladásos válaszokat a szervezetben, ami lehetőséget nyújt az autoimmun betegségek vagy krónikus gyulladásos állapotok kezelésére. Ezenkívül a gomba poliszacharidjai serkenthetik az immunrendszer működését, ami segíthet a szervezetnek hatékonyabban kezelni a gyulladásos tüneteket, és javítani a gyomor-bélrendszer egészségét. A süngomba fogyasztása növelheti a jótékony baktériumok számát a gyomorban és a bélrendszerben, miközben csökkentheti a káros baktériumokat.

A gyomorfekély elleni védelem

A süngomba kivonat védelmet nyújthat a gyomorfekély kialakulása ellen, mivel gátolja a H. pylori baktérium elszaporodását és védi a gyomornyálkahártyát. Állatkísérletek során kimutatták, hogy a süngombából készült kivonat hatékonyabban akadályozta meg az alkohol okozta gyomorfekélyt, mint a hagyományos savcsökkentő és gyomorfekély elleni gyógyszerek, ráadásul mellékhatások nélkül. Egy másik vizsgálat során, ahol fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő betegek szedték a gomba kivonatot, 3 hét után jelentősen csökkentek a tünetek.

Az időskori állóképesség javítása

Állatkísérletek szerint a süngomba alkalmas lehet az időskori mozgásszervi problémák megelőzésére és részleges helyreállítására. A gomba prevenciós és terápiás alkalmazása segíthet az időskori életminőség javításában. Egy másik tanulmány azt mutatta be, hogy a gyógygomba szignifikáns fáradtságcsökkentő hatást fejtett ki a szöveti glikogén tartalom növelésével és az antioxidáns enzimaktivitás fokozásával.

Mellékhatásai és toxicitása

A gombából készült őrlemények, porok és kivonatok az eddigi tapasztalatok szerint biztonsággal fogyaszthatók,  kutatások alapján még extrém nagy dózisban sem voltak mellékhatásai vagy toxicitásra utaló jelek. Terhes és szoptatós anyáknak a gomba fogyasztását nem ajánljuk. Amennyiben bármilyen allergiás tünetet tapasztal a süngomba fogyasztásnál keresse fel kezelőorvosát.
Gyógyszerkölcsönhatások: Azoknál akik huzamosabb ideje használnak a kognitív képességgel vagy a vérhígulással kapcsolatos gyógyszereket, a gyógygomba szedése előtt kérjék ki kezelőorvosuk tanácsát.

Novaforma bio süngomba kapszula

A süngomba kapszula étrend-kiegészítő hozzáférhetővé teszi a gomba bioaktív összetevőinek egyszerű és kényelmes bevételét anélkül, hogy közvetlenül fogyasztanánk a gomba nyers vagy szárított formáját. A szárított vagy nyers formában történő gomba fogyasztása sajnos nem kedvez a hatóanyagok megfelelő felszívódásának és hasznosulásának. A süngomba kapszulában lévő gyógygomba ezért kivonási eljáráson megy keresztül, amelyre azért van szükség, mert a gomba sejtfala kitinből épül fel és az emberi szervezet számára ilyen formában emészthetetlen. Kivonási eljárás nélkül a szervezet sokkal kisebb mennyiségben tudja hasznosítani a gombában lévő vegyületeket. Ahogy egyre több terápiás célú gombakivonatot és gombát tartalmazó étrend-kiegészítőt kerül a piacra, kiemelkedő fontosságúvá válik annak megértése, hogy milyen tényezők határozzák meg egy ilyen termék minőségét.

Bio minősités

A biológiai gazdálkodásban termesztett gyógygombák jelentőségét számos ok indokolja. A bio gazdálkodás révén minimalizálható a termékek szennyeződése és a nehézfémek magas szintje. A garantáltan tiszta gyógygombák magasabb minőséget képviselnek, valamint magasabb hatóanyag-tartalommal bírnak, ami jelentős mértékben fokozhatja a terápiás kezelések hatékonyságát. A süngomba kapszula kizárolag USDA és EU minősítésű gyógygombát tartalmaz.

Hatóanyag tartalom

A gyógygomba kivonatok minőségének legfőbb jellemzője, ha az adott termék rendelkezik laboratórium által meghatározott és a terméken feltüntetett béta-glükán vagy egyéb hatóanyag tartalommal. Sok esetben csak a poliszacharid mennyisége van feltüntetve, amelyből még nem következik a termék minősége, mivel ebbe a mennyiségbe beletartozhatnak az olyan poliszacharidok is, mint például a keményítő vagy a szubsztrátumból (a gomba táptalaja) származó egyéb poliszacharidok.

Engedélyek

Süngomba kapszula vásárlása előtt érdemes ellenőrizni, hogy az adott termék rendelkezik-e hivatalos engedélyeztetési vagyis notifikációs számmal, amely könnyen ellenőrizhető az OGYÉI weboldalán. Továbbá mindig olyan termék választását javasoljuk, amely rendelkezik a hatóanyag-tartalmára és minőségére vonatkozó tanúsítvánnyal.

Felhasznált tanulmányok

Yamabushitake mushroom (Hericium erinaceus) improved lipid metabolism in mice fed a high-fat diet
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20622452/

Hericium erinaceus extracts alter behavioral rhythm in mice
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27544998/

Protective effects of Hericium erinaceus mycelium and its isolated erinacine A against ischemia-injury-induced neuronal cell death via the inhibition of iNOS/p38 MAPK and nitrotyrosine
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25167134/

Hericium erinaceus Improves Recognition Memory and Induces Hippocampal and Cerebellar Neurogenesis in Frail Mice during Aging
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30934760/ 

Increase in muscle endurance in mice by dietary Yamabushitake mushroom (Hericium erinaceus) possibly via activation of PPARδ
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6594082/

Searching for a Longevity Food, We Bump into Hericium erinaceus Primordium Rich in Ergothioneine: The „Longevity Vitamin” Improves Locomotor Performances during Aging
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35334834/ 

Gastroprotective Effects of Lion’s Mane Mushroom Hericium erinaceus (Bull.:Fr.) Pers. (Aphyllophoromycetideae) Extract against Ethanol-Induced Ulcer in Rats
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24302966/

Inhibitory effect on in vitro LDL oxidation and HMG Co-A reductase activity of the liquid-liquid partitioned fractions of Hericium erinaceus (Bull.) Persoon (lion’s mane mushroom)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24959591/

Erinacine A-enriched Hericium erinaceus mycelia promotes longevity in Drosophila melanogaster and aged mice
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31100095/

A unique polysaccharide purified from Hericium erinaceus mycelium prevents oxidative stress induced by H2O2 in human gastric mucosa epithelium cell
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28742114/

További információk a süngombáról

Süngomba
Süngomba

A közönséges süngomba mérsékelt éghajlati övezetekben, főként tölgy- vagy bükkfákon nő. Ázsiában őshonos…

bővebben
Tartalomjegyzék
0
    0
    A kosarad tartalma