ganoderma-kapszula
bio-tanusitvany

Ganoderma kapszula
60 darab

A Novaforma Pecsétviaszgomba kivonata kizárólag bio (organikus) termesztésű, Finnországból származó gyógygombát tartalmaz. A gyógygombák többszintes kivonási eljáráson mennek keresztül, hogy minél nagyobb mennyiségben tartalmazzák az emberi szervezet számára hasznos bioaktív vegyületeket. A pecsétviaszgomba kivonat 60 darab ganoderma kapszulát tartalmaz.
A ganoderma kapszula béta-glükán hatóanyag tartalom > 38%
Bioaktív vegyületek: B-(1,3)-(1,6)-D-glükán, Ganodersavak, Lucidinsavak

Bio gyógygomba

Laboratórium által ellenőrzött

Tiszta kivonat – 100% gyógygomba

Magas minőség

Pecsétviaszgomba (Ganoderma l., Reishi)

A Ganoderma lucidum, ismertebb nevén pecsétviaszgomba vagy reishi, egy hagyományos kelet-ázsiai gyógygombafaj, amely évezredek óta használnak a népgyógyászatban. A gyógygomba különleges összetevőinek köszönhetően széleskörű egészségügyi hatással rendelkezik. A gomba legfőbb vegyületei a béta-glükánok, és egyéb poliszacharid frakciók, triterpenoidok, fenolok és szterolok.

Az alábbiakban feltüntetett hatásokat nemzetközileg elvégzett in vivo és in vitro kísérleteket követően tették közzé. Ezekben a tanulmányokban különböző fajta (vizes, alkoholos, egyéb oldószeres), rendkívül tiszta és magas hatóanyag-tartalmú kivonatokat használtak. A kísérletekben elért eredmények alapos bizonyításához további vizsgálatokra van szükség.

A pecsétviaszgomba jótékony hatásai

 • Csökkentheti a magas koleszterinszintet.
 • Segítheti a szív- és érrendszeri egészség fenntartását.
 • Alkalmazható cukorbetegség megelőzésére és kezelésére.
 • Hozzájárulhat a magas vérnyomás szabályozásához.
 • Erősítheti az immunrendszert.
 • Védelmet nyújthat a fertőzésekkel, például influenzával szemben.
 • Hasznos lehet daganatos megbetegedések kezelésében.
 • Enyhítheti az influenza tüneteit, elősegítheti a gyorsabb felépülést.
 • Csökkentheti az asztma tüneteit, támogathatja a légutak egészségét.
 • Segíthet a fáradtság leküzdésében, energiaszint növelésében.
 • Májvédő hatású.
 • Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Segítheti a pihentető alvást.

További részletes információt ide kattintva olvashatsz a ganoderma gombáról

 

Ganoderma kapszula információ

A Novaforma Pecsétviaszgomba kivonat magas minőségű, organikus termesztésű finnországi gyógygombákat tartalmaz. Ennek köszönhetően az általunk forgalmazott ganoderma kapszula tiszta és ellenőrizhető forrásból származik, biztosítva a legmagasabb minőségi sztenderdeket.

Összetétel

1 kapszula tartalmaz250 mg pecsétviaszgomba kivonatot (Hericium erinaceus), ebből 95 mg béta-glükán.

A ganoderma kapszula használata

Napi adag:

 • Megelőzés céljából való használat (preventív): naponta 2 kapszula ajánlott.
 • Alkalmazása fennálló problémák esetén (kezelés): naponta 2×2 (1000 mg) kapszula ajánlott.

Termék szedése:
Étkezés előtt vagy közben bő folyadékkal lenyelni. Minimum 2-3 hónapos kúra javasolt, amely után 1 hónap szünetet érdemes tartani.

Tiszta kivonat

A tisztaság nem csak a gyógygombák eredetére vonatkozik, hanem a késztermékre is, mivel a gyártás során semmilyen segédanyagot nem adunk a gomba kivonathoz. Tehát a  ganoderma kapszula nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, hozzáadott összetevőt vagy tartósítószert, csak 100% gyógygombát. GMO, vegán és gluténmentesek.

Bio gyógygomba

Kizárólag Finnországból származó, minősített bio gyógygombákat használunk kivonatainkhoz, hogy garantáljuk termékeink kiváló minőségét. Az általunk felhasznált gombák az európai és az amerikai (USDA) biominősítés szigorú követelményeinek is megfelelnek, amely azt jelenti, hogy a termesztésükkor nem használnak szintetikus vegyszereket vagy műtrágyát, és az ökológiai szempontok szigorú betartásával termesztik őket. Mivel a kivonatokhoz felhasznált gyógygombák a legjobb minőségűek, ezáltal garantáljuk vásárlóinkat, hogy a termékeink tiszta és hatékony megoldásokat nyújtanak az egészségük támogatására.

Bevizsgált hatóanyag-tartalom

A ganoderma kapszula kiváló minőségét független laboratóriumok által végzett vizsgálatok támasztják alá. Magyarországon egyedülálló módon rendelkezünk laboratórium által hitelesített béta-glükán hatóanyag vizsgálattal, amely garantálja a gombákban található legfontosabb poliszacharid pontos mennyiségét és minőségét.

Ultrahangos extrakció

Az ultrahangos (UAE) kivonási eljárás különlegessége abban rejlik, hogy a gomba sejtfalait az ultrahang megbontja és ennek köszönhetően lerövidül az extrakciós idő, miközben a vegyületek kinyerésének hatékonysága növekszik. Emellett az UAE kivonási technológia további előnye, hogy az alacsony hőmérsékleten történő extrakciós művelettel megakadályozható a hőérzékeny vegyületek lebomlása.

Ismerje meg a pecsétviaszgomba kivonatunkat! 

Termékünk gondos odafigyeléssel készült, hogy biztosítsa a legjobb minőséget és hatékonyságot. Magas hatóanyag-tartalmú, megbízható forrású ganoderma kapszula. Tudja meg, hogyan segíthet a ganoderma kapszula a mindennapi vitalitás kiegészítéseként.

pecsétviaszgomba kivonat

8950 Ft

BIO Gyógygomba

Magas hatóanyag-tartalom

Finnországból

Tiszta, bevizsgált

Melyik a legjobb Ganoderma kapszula?

Egy gyógygomba készítmény minősége sok összetevőtől függ, ezek között a következők a legfontosabbak:

 • A gombák termesztése és eredete
 • A gomba feldolgozása (kivonási módszer)
 • Termék összetevői
 • Laborvizsgálatok
 • Engedélyezés

Gyógygomba termesztése

A biológiai gazdálkodásban termesztett gyógygombák előnyeinek számos oka van. A bio gazdálkodás révén minimalizálható a termékek szennyeződése és a nehézfémek magas szintje. A garantáltan tiszta gyógygombák magasabb minőséget képviselnek, valamint magasabb hatóanyag-tartalommal bírnak, ami jelentős mértékben fokozhatja a terápiás kezelések hatékonyságát. Ezen túlmenően, az adott gomba termesztési helyének nyomon követhetősége és ellenőrizhetősége is alapvető fontosságú szempont. A kétes eredetű termékeket érdemes elkerülni. A Novaforma ganoderma kapszula kizárolag USDA és EU minősítésű finnországi gyógygombát tartalmaz.

A gomba feldolgozása

A gyógygombák fogyasztásának a három legismertebb formája, a nyers vagy szárított, az őrlemény (por) és a kivonat. A szárított vagy nyers, illetve őrlemény formában történő gomba fogyasztása sajnos nem kedvez a hatóanyagok megfelelő felszívódásának és hasznosulásának. A leghatékonyabb módszer a gyógygomba kivonat fogyasztása.

A kivonási műveletre azért van szükség, mert a gomba sejtfala kitinből épül fel, amely az emberi szervezet számára emészthetetlen, ezért kivonási eljárás nélkül a szervezet sokkal kisebb mennyiségben tudja hasznosítani a gombában lévő vegyületeket. Vagyis ha a gombát szárított vagy őrlemény formájában fogyasztjuk, akkor a kívánt hatóanyagok nagy része nem tud rendesen felszívódni és a gombasejtbe zárva halad keresztül a szervezeten. A Novaforma Pecsétviaszgomba kivonatban lévő ganoderma kapszulák hozzáférhetővé teszik a gomba bioaktív összetevőinek egyszerű és kényelmes bevitelét.

Összetevők

A gyártás során felhasznált segédanyagok megengedettek, de a legtöbb esetben ezek a hozzáadott anyagok a szervezet számára teljesen feleslegesek és akár károsak is lehetnek. (Csomósodásgátlók, aromák, színezőanyagok, tömegnövelő szerek, zselésítő anyagok, , emulgeálószerek, stabilizátorok, kitöltő anyagok, stb.)

A termék összetételének és felhasznált segédanyagainak értékelése és véleményezése mindig a tudatos fogyasztó része kell, hogy legyen az étrend-kiegészítők vagy bármilyen más termék vásárlásának. A jó minőségű és megbízható termékek kiválasztása segíthet biztosítani, hogy az étrendje a legjobb módon támogassa az egészségét és jólétét. Az általunk gyártott ganoderma kapszula semmilyen segédanyagot, hozzáadott összetevőt nem tartalmaz, csak 100% gyógygombát.

Laborvizsgálat

A kivonatok minőségének egyik legfontosabb jellemzője, hogy az adott termék rendelkezik-e laboratórium által meghatározott és a terméken feltüntetett béta-glükán vagy egyéb hatóanyag tartalommal. Sok gyógygombás készítmény esetében csak a poliszacharid mennyisége van feltüntetve, amelyből még nem következik a termék minősége, mivel ebbe a mennyiségbe beletartozhatnak az olyan poliszacharidok is, mint például a keményítő vagy a termesztés során felhasznált szubsztrátumból (a gomba táptalaja) származó egyéb poliszacharidok.

A nem biogazdálkodásból származó gyógygombáknál fontos a nehézfém vizsgálat is, mivel a gombák képesek a nehézfémeket (ólom, higany, kadmium és arzén) felszívni a földből, azok pedig mérgezők lehetnek az emberi szervezet számára, ha túl magas mennyiségben vannak jelen. Termékeink bio gazdálkodásból származnak, de ennek ellenére laboratórium által végzett nehézfém vizsgálatnak is alávetik.

Engedélyek

Ganoderma kapszula vásárlása előtt érdemes ellenőrizni, hogy az adott termék rendelkezik-e hivatalos engedélyeztetési vagyis notifikációs számmal, amely könnyen ellenőrizhető az OGYÉI weboldalán. Továbbá mindig olyan termék választását javasoljuk, amely rendelkezik a hatóanyag-tartalmára és minőségére vonatkozó tanúsítvánnyal.

Étrend-kiegészítőkről

Az étrend-kiegészítők a kiegyensúlyozott, vegyes étrend kiegészítését szolgáló élelmiszerek, amelyek koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, de nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Felhasznált tanulmányok

Significant effects of Reishi polysaccharide on lipid metabolism in diabetes may be associated with the activation of the FAM3C-HSF1-CAM signaling pathway
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8193219/

Influence of Selenium Biofortification on the Growth and Bioactive Metabolites of Reishi
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34441637/

Nutritional Profile and Health Benefits of Ganoderma lucidum „Lingzhi, Reishi, or Mannentake” as Functional Foods: Current Scenario and Future Perspectives
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35407117/

Structure and bioactivities of a polysaccharide isolated from Ganoderma lucidum in submerged fermentation
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28140757/

Reduces obesity in mice by modulating the composition of the gut microbiota
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26102296/

Interaction and Inhibition of a Ganoderma lucidum Proteoglycan on PTP1B Activity for Anti-diabetes
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34778653/

Reishi spore ethanol extract attenuates atherosclerosis by regulating lipid metabolism via upregulation of liver X receptor alpha
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32780606/

Lingzhi Ethanol Extracts Enhance Re-Epithelialization and Prevent Keratinocytes from Free-Radical Injury
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32872510/

Ameliorates Neurobehavioral Changes and Oxidative Stress Induced by Ethanol Binge Drinking
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32802260/

Ganoderma lucidum promotes sleep through a gut microbiota-dependent and serotonin-involved pathway in mice
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34211003/

Discovery of Ganoderma lucidum triterpenoids as potential inhibitors against Dengue virus NS2B-NS3 protease
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31836806/

Reishi for cancer treatment: we are close but still not there
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25626896/

GY.I.K – GYAKORI KÉRDÉSEK

ganoderma-kapszula-kérdések

A Ganoderma és a Pecsétviaszgomba ugyanaz a gomba?

Igen. A pecsétviaszgomba, reishi és ganoderma gomba nevek ugyanarra a gombafajra utalnak, a Ganoderma lucidum-ra. A nevek azért, mert a különböző kultúrákban máshogy nevezik őket. Egyéb elnevezések: Reishi (japán), Lingzhi (kína), Mannentake (japán), Yeongji (koreai).

Miből készül a Pecsétviaszgomba kivonat?

A Pecsétviaszgomba kivonatunk kizárolag bio termesztésű ganoderma gyógygombából készül, semmilyen segédanyagot nem használunk fel a gyártása során. 100% bio gyógygomba.

Hány kapszulát tartalmaz a termék?

A Pecsétviaszgomba kivonat 60 darab vegán kapszulát tartalmaz.

Hogyan szedjem a ganoderma kapszulát?

Megelőzés céljából való használat (proaktív): naponta 2 kapszula ajánlott.

Alkalmazása fennálló problémák esetén (kezelés): naponta 2 x 2 kapszula ajánlott.

Termék szedése:
Étkezés előtt vagy közben bő folyadékkal lenyelni.

Mennyi ideig szedjem a ganoderma kapszulát?

Egészségügyi probléma esetén napi 2 x 2 kapszula fogyasztása javasolt 3 hónapon keresztül.

Milyen mellékhatásai lehetnek?

Általánoságban elmondható, és az eddigi tanulmányok is ezt támasztják alá, hogy a gyógygombák többségének még nagy dózis esetén sincs toxikus hatása, illetve nem okoznak mellékhatásokat. Ugyanakkor, ha krónikus betegséggel küzd, a gyógygomba szedése előtt, kérjük, konzultáljon kezelő orvosával, hogy ellenőrizni tudja az Ön által szedett gyógyszer és az adott gyógygomba esetleges összeférhetetlenségét.
Várandós és szoptató anyáknak, továbbá gyerekeknek a gyógygombák szedése nem ajánlott. (Erre vonatkozó kutatások nem készültek.) A gyógygombákat a szervezet jól tolerálja, de egyes embereknél felléphetnek allergiás reakciók, emésztési problémák. Természetesen amennyiben allergiás reakció jelentkezik, a gomba fogyasztását azonnal abba kell hagyni.

Hogyan tudom megvásárolni?

A ganoderma kapszula megvásárolható a webshopunkon keresztül, illetve az alábbi linken:

BIO Pecsétviaszgomba kivonat – 60 kapszula

Mennyi idő alatt szállítják ki?

A megrendelt terméket 1-2 munkanapon belül a futárcég házhoz szállítja. A szállítás költsége 1700 Ft.
25000 Ft feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

Hogyan kell tárolni?

A terméket száraz, erős fénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolja.

Minőségét megőrzi a címkén feltüntetett ideig.

További információk a pecsétviaszgombáról

Reishi gomba
Reishi gomba

Hogyan tud segíteni a szervezetnek a reishi gyógygomba. Mire figyeljünk oda a fogyasztásánál. Hatások és mellékhatások, amit tudni érdemes.

bővebben
Ganoderma gomba
Ganoderma gomba

Mire jó és kinek ajánlott a pecsétviaszgomba?
Részletes információ a gomba kivonatának hatásairól és felhasználásáról.

bővebben
Pecsétviaszgomba
Pecsétviaszgomba

A Ganoderma nemzetségbe egyes becslések szerint több mint 2000 faj tartozik, ezek közül a legismertebb a pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum).

bővebben
Ganodersav
Ganodersav

A ganodersavak a pecsétviaszgombában (ganoderma lucidum) található szerkezetileg rokon lanosztán típusú triterpenoidok.

bővebben
Tartalomjegyzék
0
  0
  A kosarad tartalma